Sayın Matematik Öğretmenimiz,
Bayburt Bilgi Paylaşım ve Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) olarak, 6 yıldan beri Bayburt’un eğitim-öğretim, ekonomi, tarım ve kültür konularında çeşitli araştırmalar yapmakta/yaptırmakta ve toplantılar düzenlemekte, sonuçlarını da yayınlamaktayız.
Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde yürüttüğümüz ve her yıl tekrarlayarak kurumsallaştırdığımız
“Orta Öğretim Öğrencileri Öykü Yarışması”nın bu yıl beşincisini gerçekleştirdik. Bu yarışmalara katılan tüm öğrencilerin öykülerini, her yarışma sonucunda kitap halinde yayınladık.
Bu yıl, Bayburt ve Ülkemiz açısından çok önemli olduğuna inandığımız;
matematik öğretimine, özellikle öğrenim yöntemlerine katkıda bulunmak üzere, yeni bir proje başlatıyoruz.
“Matematik Atölyesi” ismi altında yine Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde yürüteceğimiz bu proje ile Bayburt’taki tüm ortaokulların 6. ve 7.sınıf öğrencilerinin matematikte en başarılı olanlarına yönelik; sorgulayıcı ve eleştirel bakış becerilerini geliştirmeyi, geleceğin yıldız matematikçileri olarak yetişebilmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Uygulamadan olumlu sonuç alınırsa projeyi daha üst sınıflara da yaygınlaştırmayı düşünüyoruz.
Matematik Atölyesi çalışmaları için, 6. ve 7. sınıf öğrencilerinden sizlerin önereceği 2 şer öğrenci arasından yapılacak değerlendirme ile 15-20 şer kişilik iki grup oluşturulacaktır. Bu gruplara Bayburt’ta söz konusu proje için özel olarak düzenlenmiş dernek merkezimizde, hafta sonlarında yılda toplam 24 hafta/72 saat atölye çalışmaları uygulamayı planlıyoruz.
Neden başka bir konuyu değil de matematiği seçtik? Sizlerin de gayet iyi bildiğiniz gibi;
- Matematik doğru düşünmenin anahtarıdır.
- Matematik verimli üretimde doğru yolu gösterendir.
- Matematik günlük hayatta hesaplı davranmayı öğretendir.
- Matematik uygulamaları; bilim, iş hayatı ve hatta sanatı kapsar.
Matematik Atölyesi’nin müfredatı,Milli Eğitim müfredatını esas almakta,ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2016 yılından beri ele alınan ve
“STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) EĞİTİMİ Raporu” ile ifadesini bulan yeni eğitim-öğretim yöntemiyle de uyuşmaktadır.
Projenin nihai amacı; ülkemizin kalkınma ivmesini artırmak için, teknolojiye dayalı katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesini sağlayacak gençliğin yetişmesine katkıda bulunmaktır.
Bu yazımızla, yukarıda amaç ve dayanağı açıklanan projemiz hakkında sizleri kısaca bilgilendirmek istedik. Projemizin yürütümünde gönüllü olarak yer almak isterseniz, 7-8 Eylül 2017 tarihlerinde Bayburt’ta Danışma Kurulumuz ile birlikte uygulayacağımız seminere katılımınızı bekleriz. Katılım için aşağıdaki telefonlar ya da elektronik posta adreslerinden bizlerle temas kurabilirsiniz.
Selam ve iyi dileklerimizle…
Dağıtım:
1. Bayburt’taki tüm ortaokul matematik öğretmenlerine
2. Bilgi için ve ortaokul matematik öğretmenlerine ulaştırılması için,
Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğüne